Az oltatlanok újabb szegregációja Berettyóújfaluban, már nem kapnak táppénzkiegészítést

Megosztás

Amikor 2020 végén meghozta a döntést a támogatásról az önkormányzat, még lehetetlen és logikátlan is lett volna ilyen megkülönböztetést tenni oltott és oltatlan között. Most viszont, ha valaki oltatlanul lesz beteg, innentől nem kapja meg ezt a plusz összeget.

Visszavonta Berettyóújfalu azt a 2020. novemberi döntését, amely alapján az önkormányzat dolgozóinak táppénzét kiegészítette a fizetésükre, ha koronavírus miatt nem tudtak dolgozni. Az ATV riportja szerint az új szabály értelmében ha valaki védettség nélkül lesz beteg, már nem kapja meg a különbözetet. A polgármester azt mondja: mindenkinek lehetősége van beoltatni magát, ezért nem egészítik ki az oltatlanok táppénzét.

Az elmúlt egy évben több mint 5 és fél millió forintot fizetett ki Berettyóújfalu önkormányzata azoknak a munkatársaknak, akik a koronavírus-járvány miatt kényszerültek karanténba.

„Továbbra is fenntartottuk ezt a keresetkiegészítést, azok vonatkozásában, akik védettséget szereztek, tehát vagy átestek a betegségen, vagy felvették a védőoltást. Aki saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, és ezt követően keresőképtelen lesz, ő ezzel a keresetkiegészítéssel nem élhet” – mondta az ATV-nek Muraközi István polgármester.

Pártállástól függetlenül az összes képviselő megszavazta a javaslatot.

Valószínűsíthetjük, hogy nem az utolsó olyan település, ahol ilyesmiről hallunk. Tény, sikerült totálisan szembeállítani az oltottat az oltatlannal az utóbbi hónapokban. De ez inkább világjelenség, mint országos.

Kapcsolódó cikkek