Havazás miatt óvatosabb közlekedést kérnek mindenkitől

Megosztás


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton elsősorban a Tiszántúlon várható változóan intenzív havazás, vasárnap reggelre pedig fokozatosan északkelet felé távozik a csapadékzóna. A Tiszántúlon többfelé akár 5 centit, de egyes helyeken akár a 10 centit is meghaladó hóréteg is kialakulhat – hívták fel a figyelmet a rendőrség honlapján.

A hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok nagyobb figyelmet követelnek meg a közlekedőktől, a járművezetők részéről ilyenkor kiemelten fontos a nagyobb követési távolság betartása, valamint a sebesség csökkentése”

– fogalmaz az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Hozzáteszik: indulás előtt fontos ügyelni saját magunk és autónk láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék meglétére is. Az időjárási viszonyok melletti lassabb haladási sebesség miatt azt is javasolják, teletankolt kocsival induljunk útnak és vigyünk magunkkal hólapátot, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert is.

Kiemelik emellett, hogy mindenki figyeljen oda a kerékpárosokra, tájékozódjon a helyi út- és időjárási viszonyokról, a gyalogosok és a biciklisek pedig fényvisszaverő és meleg ruházatot hordjanak a biztonságuk érdekében.

Kapcsolódó cikkek