Ismét egy baleset a szolnoki vasútvonalon

Megosztás

Személyautóval ütközött egy Intercity, a fénysorompó az eddigi információk alapján jól működött. Jó ideig komoly késésekkel közlekedtek a vonatok a szolnoki vonalon.

A részleteket a MÁV osztotta meg a Facebookon.

Előzmény: A Keleti pályaudvarról Bukarestbe tartó, Békéscsabáról 9:41-kor továbbindult (IC73-as) Traianus InterCity-vel ütközött egy személygépkocsi Kétegyháza és Lőkösháza állomások között. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – kora délutánig – szünetelt a vonatforgalom ezen a szakaszon, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendelt. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon hosszabb eljutási időkre kellett számítani néhány vonat esetében.

Befejezték a helyszínelést, így újra közlekedhetnek a vonatok Kétegyháza és Lőkösháza között, már nem kell átszállni pótlóbuszra. Az Aradról Budapestre tartó, Békéscsabáról 13:24-kor továbbindult (IC376-os) Körös InterCity 60-70 perces késéssel közlekedett. A nemzetközi vonatok menetrendje délután helyreállhatott a békéscsabai vonalon.

Kapcsolódó cikkek