A szilvesztert sem úsztuk meg halálos vonatbaleset nélkül

Megosztás

Vasúti átjárónál ütközött össze egy szerelvény és egy kisteherautó.

A kisteherautó sofőrje meghalt, a vonat utasai közül senki sem sérült meg. A baleset számos járat közlekedését érinti.

Vonattal ütközött egy kisteherautó a Győr-Moson-Sopron megyei Bágyogszovát határában lévő vasúti átjárónál, az M85-ös autóút közelében – tájékoztat a katasztrófavédelem. A szerelvény körülbelül kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt a járművet, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről.

A vonalat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője, Rázó László az MTI-vel azt közölte, hogy a balesetben az autó vezetője meghalt. A jármű a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba, ahol a Győrből Sopronba tartó személyvonattal ütközött. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Az érintett szakaszon a vasúti és a közúti forgalmat is leállították. Razó László elmondása szerint az ütközés következtében a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt várhatóan csak az esti órákban indulhat újra a vonatközlekedés.

A Mávinform azt írta, a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan délutánig – a Budapest-Győr-Sopron közötti InterCity-k helyett Csorna és Kóny állomások között pótlóbusz, Kóny és Győr között pedig FLIRT motorvonat közlekedik. A személyvonatok helyett Csorna és Enese állomások között közlekednek a pótlóbuszok.

A baleset és az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti szakaszon közlekedőknek is.

Az Innsbruckból – Bécsen át – Budapestre tartó (RJX269-es) Railjet a Szombathelyről Budapestre 9:10-kor elindult (IC927-es) Rába InterCity helyett megáll Komárom és Tata állomásokon is. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek