17 ittas sofőrt kaptak el a rendőrök megyénkben

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 5 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból – közölte a rendőrség honlapja. A sofőrök közül 4 ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, míg 1 ellen bűntett elkövetése miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt 2 gépjárművezetőt vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök.

A közúti ellenőrzések során 17 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei 10 gépi, 7 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Büntetőeljárást 5 sofőr ellen, 7 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 5 alkalommal pedig közigazgatási bírságot szabtak ki. A vezetői engedély bevonására 3 esetben került sor. Két gépjárművezető ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt indult eljárás. Mindkét esetben a sofőrök balesetet okoztak, melyben az egyik gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett.

Az ittas, bódult járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt vagy bódító hatású szert fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol, a bódult állapot jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

Kapcsolódó cikkek