“14 éves kislány halt bele a Covidba Pécsen, nem volt ismert alapbetegsége”

Megosztás

Több tizenéves áldozatot is szedett már hazánkban a koronavírus, de ott mindegyik áldozatnak volt ismert alapbetegsége. A Szabad Pécs információi szerint azonban a most elhunyt 14 éves lánynál semmi ismert más betegség nem volt.

A PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán kedden covidban elhunyt egy 14 éves lány – írja a Szabad Pécs. A portál „nem hivatalos, de nagyon megbízható forrásokból” értesült a hírről. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja annyit közölt, hogy a hatályos szabályozások alapján konkrét esetekről nem adhat ki információt.

A Szabad Pécs cikke szerint a 14 éves lányt néhány napja súlyos állapotban, tüdőgyulladással és nagyon alacsony véroxigénszinttel szállították kórházba. Azonnal az intenzív osztályra került, megkezdték a gépi lélegeztetését, de nem sikerült őt megmenteni. A portál úgy tudja, a lánynak nem volt ismert alapbetegsége.

A haláleset nem szerepelt a szerdán közölt országos statisztikában, de a Szabad Pécs megjegyzi: előfordul, hogy csúszás van a rendszerben, és csak egy nappal később jelennek meg az egyes esetek az országos adatok között.

Tavasszal már belehalt a koronavírusba egy 14 éves lány, de ő asztmás volt, két 16 éves lány pedig nyirokrendszeri betegséggel küzdött. Szintén tavasszal elhunyt egy koronavírusos csecsemő, az ő halálához a hivatalos közlés szerint vérmérgezés vezetett, míg novemberben egy Down-szindrómás négyéves kislány halt meg, akinél koronavírus-fertőzést állapítottak meg. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek