Bódultan vezetett, kábítószergyanús port találtak nála

Megosztás

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították – írja a police.hu.

A Kisújszállási Rendőrőrs egyenruhása ellenőrzés alá vont egy személygépkocsit a 4205-ös számú úton 2021. december 4-én 23 óra 21 perckor. Az intézkedés alatt a sofőr bódultnak tűnt, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholszonda negatív eredményt mutatott.

A rendőr a személygépkocsi átvizsgálása során egy fehér színű kábítószergyanús anyagot tartalmazó, valamint több, fehér porral szennyezett tasakot talált, továbbá a sofőr ruházatából előkerült egy fehér porral szennyezett szívószálszerű műanyagcső. A férfi elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott.

A kábítószergyanús anyagot, a fehér poros zacskókat és csövet a rendőrök lefoglalták. A 28 éves férfit előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak. A teszt pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre került sor. A rendőrök a jogsértő vezetői engedélyét elvették.

A Karcagi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség, valamint járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Kapcsolódó cikkek