A Magyar Rádió Szolnoki Stúdiójának sorsa is téma volt a szolnoki közmeghallgatáson

Megosztás

Közgyűlést tartott csütörtökön a szolnoki önkormányzat.Ez előtt közmeghallgatást tartottak, amin hárman intéztek kérdést, felvetést az önkormányzatnak.

Először egy szolnoki lakos arról érdeklődött, hogy mit szándékozik tenni az önkormányzat a Magyar Rádió Szolnoki Stúdiójának épületével. Elmondása szerint ő maga is ott dolgozott, illetve ingatlanszakértőként tudja, hogy mekkora értéket képvisel az épület.

Ilyen rádió stúdió céljára épült építményből egyébként összesen három ilyen van az országban, és stúdiója olyan hangcsillapítású, ami önmagában állítólag 500 millió forint értékű. Tudomása szerint nyáron felmérték az épületet a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Mathius Corvinus egyetem közös megbízásából, hogy lássák, mekkora értéket képvisel. A szolnoki lakos hangsúlyozta, az ingatlan páratlan a maga nemében, és nem kis értéket képvisel, nem érdemesült arra, hogy ledózerolják.

Ezzel kapcsolatban öt kérdést tett fel:

  • Igaz-e, hogy a város meg akarta szerezni az épület tulajdonjogát, de ez nem sikerült?
  • Tovább próbálkozik-e a város a tulajdon megszerzésével?
  • Igaz-e, hogy csak azért akarta a város megszerezni, hogy azt utána értékesítse, és új tulajdonosa azt lebontva, helyére parkolóházat építsen, vagy esetleg a város tulajdonában maradva egy külső vállalkozóval építtetett volna a helyére egy parkolóházat?
  • Tisztában vannak-e a képviselők az épület valós értékével?
  • Illetve, ha sikerülne a városnak az ingatlant megszerezni, utána hajlandó lenne-e elállni az értékesítéstől, a lebontástól és inkább hasznosítás mellett döntene-e?

Szalay Ferenc polgármester azt felelte, hogy írásban válaszolnak, de kifejtette, az ingatlan nem a városé, és a városnak számos gondolata van az ingatlan hasznosítására. Aláhúzta, semmi olyat nem fognak tenni az épülettel, amiről nem fognak tudni a város lakói, elherdálni nem fogják.

Egy másik lakos arról érdeklődött, hogy a Tisza Szállót mikor újítják már fel, hiszen többek között az ottani reumatológiai kezelésekre a város lakosságának szüksége lenne. Azt is megkérdezte, hogy a leendő vármúzeum mikor lesz végre készen.

Szalay Ferenc hangsúlyozta, a szálló nem a város tulajdona. Foglalkoznak vele, hogyan lehet olyan tulajdonost keresni, aki átvenné a szállót és a jelenleginél normálisabban üzemeltetné. A várral kapcsolatban azt felelte, hogy a pénz rendelkezére áll a teljes megvalósítás folytatására.

Egy harmadik szolnoki polgár azt kérdezte, hogy mikor lesz buszjárat a Véső úti uszodához. Szerinte nem kellene új buszjárat, hanem az 1-es hurokjárattal közlekedhetne arra. Addig is, amíg ez meg nem oldódik, a tiszaligeti Arénát igénybe lehetne venni a téli hónapokban az amatőr úszóknak. Megemlítette még, hogy a Gábor Áron térről a Konstantin útra átkelni életveszélyes, ezt orvosoltatni szeretné többekkel együtt.

Szalay Ferenc azt felelte, hogy a Horog utca újjáépítését követően tudják a buszközlekedést megoldani, az Aréna igénybevételét megfontolják. A Konstantin-átkeléssel kapcsolatban szintén vizsgálják majd a lehetőségeket. 

via news56.hu

Kapcsolódó cikkek