Forgalommal szemben hajtott fel a gyorsforgalmi útra, súlyos balesetet okozott

Megosztás

Szinte már heti rendszerességgel történik ilyen Magyarországon, ezúttal egy Fiat vezetője az M86-os felhajtóját tévesztette el és hatalmasat csattant egy kis Opellel, amelynek sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett.

Egyelőre nem tisztázott, miért hajtott szembe a forgalommal egy Fiatot vezető férfi Szombathely határában. Információnk szerint a Győr felé tartó autó az Ipari út kereszteződése után átlépte a záróvonalat, majd az M86-os felől érkezők sávjában haladt, szembe a forgalommal.

Egy Opel vezetője megpróbált kitérni az érkező jármű elől, de a Fiat a vezetőoldali ajtónál ütközött a szabályosan közlekedővel. A vétlen autója lesodródott az útról és a töltés alján, egy fa tövében állt meg.

A baleset okozója az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett, a vétlent viszont súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentők.
A teljes útlezárás miatt nagy torlódás alakult ki Szombathely határában és a Zanati úton.

Információnk szerint a baleset okozója évek óta Szombathelyen él, rendszeresen közlekedik azon a szakaszon, ahol most balesetet okozott, szembe hajtva a forgalommal.

Hasonló baleset történt 2019. áprilisában

Bő két hete született ítélet egy 2019. áprilisi baleset ügyében, ami ugyanitt történt, hasonló körülmények között. Akkor egy román sofőr a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú út csomópontja került kialakításra – nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett.

A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság. (111press.hu)

Kapcsolódó cikkek