Tóth Csaba bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől

Megosztás

Visszalép az előválasztási indulástól Tóth Csaba, az MSZP-Párbeszéd zuglói jelöltje – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni, és támogatói is kihátráltak mögüle – írja a Telex.

Sérelmezte, hogy míg más kétes ügyekkel terhelt jelöltek mellett az ellenzéki pártok kiálltak, „addig mindenféle bizonyíték nélkül, mendemondákra hivatkozva az én miniszterelnök-jelöltem kihátrált mögülem.” Az ellene felhozott vádakra azt mondta: a helyreigazítási perek ilyenkor elveszítik az értelmüket, mert a néhány hónap múlva megjelent néhány soros helyreigazítások már senkit sem fognak érdekelni.

Tóth Csaba úgy gondolta: egy tisztességes választáson győzelmet aratott volna, de „a Fideszt idéző módszerekkel folytatott lejárató kampány” (amelyhez szerinte a sajtó is asszisztált), nem tudja napi szinten képviselni tovább a zuglói polgárokat.

Karácsony Gergelyt többször is „a volt miniszterelnök-jelöltemnek nevezte”. Elmondta azt is, hogy a kampány előtt azzal fenyegették meg, hogy ha nem száll ki a politikából, akkor megölik. Erről állítása szerint Karácsony Gergely is tudott.

„Nekem erre a politikai mocsárra nincs semmi szükségem. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől” – mondta Tóth.

Kapcsolódó cikkek