Egy pár leitatta és kizsebelte vendéglátójukat Jászapátiban, majd az autójával távoztak

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy Jászapátiban élő 27 éves férfi és egy 20 éves nő ellen.

A pár még márciusban ismerősük házában italoztak Jászapátiban, majd

miután a vendéglátójuk az elfogyasztott szeszesitaloktól magatehetetlenné vált, a “vendégek” átkutatták a férfi ruházatát és a nadrágzsebében talált pénztárcájából elemeltek 180.000 forint készpénzt éss magukkal vitték az udvaron parkoló autóját is.

A rendőrjárőrök még aznap este intézkedés alá vonták az orvul szerzett autót Jászapáti területén. Ekkor az elkövető páros férfi tagja ült az autóban, akiről megállapították, hogy a vezetési képességére hátrányosan ható szert fogyasztott, így vezette az autót.

A rendőrök intézkedésük során kábítószert is találtak a járműben.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben – társtettesként elkövetett kifosztás bűntette, továbbá kábítószer birtoklás bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt – börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg büntetlen előéletű társával szemben – társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatt – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó cikkek