Szemben hajtott az egyirányú utcában, ráhúzva a kormányt elütött egy biciklis futárt, majd le akart lépni – videó

Megosztás

Előzőleg a biciklis és az autós között már konfliktus alakult ki, minden tény ellenére azonban a sofőr váltig állítja, hatalmas véletlenek sorozata okozta a balesetet, fel sem merült benne a szándékos gázolás gondolata.

Az esetről a rendőrség közzétett egy felvételt. Az autós a gázolás után megpróbált lelépni.

Egyszerűen gázt adott egy sofőr Budapesten a Kisdiófa utcában és elütött egy biciklis futárt. Az eset még múlt hét csütörtökön történt, a rendőrség most számolt be róla, illetve tett közzé egy videót, amit egy taxis fedélzeti kamerája rögzített.

A gázolás előzménye volt a police.hu szerint, hogy a Dob utcában a sofőr összetűzésbe keveredett a kerékpárossal. Az autó vezetője már ide is szabálytalanul hajtott be, és a vele szemben szabályosan közlekedő kerékpárosra már itt közel húzta a kormányt. A futár, hogy tisztázza a történteket, az autós után hajtott, majd kérdőre vonta, amikor az kénytelen volt megállni a Kisdiófa utcában a szembejövő forgalom miatt.

A biciklis és a sofőr ekkor szóváltásba keveredett, majd pár másodperc elteltével az autós gázt adott és elütötte a mellette álló kerékpárost. A futár az ütközés után elesett, az autós pedig tolatva megpróbált lelépni. A rendőrök az autó vezetőjét a helyszín közelében elfogták. A kerékpáros megsérült.

A rendőrök a 27 éves férfi jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlenül ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni – írja a police.hu.

Kapcsolódó cikkek