Késelés és tűz egy vonaton, többen megsérültek – videó

Megosztás

Több, egymásnak ellentmondó információ is megjelent az esetről, ami Tokióban történt. Egy megkéselt férfi kritikus állapotban van.

Többen megsérültek vasárnap este Tokióban, amikor valaki rátámadt az utasokra egy vonaton. Az első hírek szerint a támadó kést használva rontott utastársaira, majd két kocsi belsejét is megpróbálta felgyújtani a vonaton. A Jomiuri Sinbun nevű japán újság a tokiói rendőrségre és tűzoltóságra hivatkozva legalább 15 sérültről ír. Egyikük, egy 60 év körüli férfi kritikus állapotban van.

A lap szerint az incidens a Keio vonalon történt, a Kokuryo állomásnál. A vészhelyzetet helyi idő szerint este nyolc körül jelentették.

Az eset után több, részben egymásnak ellentmondó információ jelent meg a támadásról. Korábban több forrás, köztük a tűzoltóságtól származó értesüléseket említő Jomiuri Sinbun arról írt, hogy sósavat öntöttek szét a vonat egyes kocsijaiban. Újabb hírek szerint azonban a rendőrség cáfolja, hogy sósav is szerepet kapott volna a támadásban.

A kritikus állapotban lévő férfit megkéselték, így szerezte a sérüléseit.

Az AFP szerint sikerült letartóztatni a férfit, akinél kés volt. Japán hírforrások szerint a feltételezett elkövető 24 éves, az eset alatt pedig Joker-jelmez volt rajta.

Ezen az interneten terjedő videón látszik, ahogy a szerelvény ablakain keresztül menekülnek az emberek.

Egyelőre nem tudni, hogy a sérültek milyen arányban szerezték sérüléseiket késtől, tűztől, illetve esetleg menekülés közben a tömegben.

A Reuters hírügynökség a japán médiajelentések alapján megjegyzi: a támadás akkor történt, amikor épp tömegek indultak bulizni a városközpontba halloweeni rendezvényekre. Az érintett vasútvonal Sindzsukuba, a világ legforgalmasabb pályaudvarára vezet. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek