A földre lökte és megrugdosta, majd kirabolta áldozatát a kunmadarasi nő

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a 29 éves kunmadarasi nőnek a letartóztatását, aki 2021. október 23-án, Kunmadarason a kora esti órákban bántalmazott egy 56 éves, településbeli férfit, és elvette tőle a mobiltelefonját, lakáskulcsát – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleménye alapján az Alföldhir.hu lap.

A 29 éves gyanúsított egy nemlétező tartozásra hivatkozva szólította meg az utcán az általa ismert, nála idősebb férfit, ekkor azonban rövid szóváltást követően a férfi a további konfliktus elkerülése érdekében elment. Nem sokkal később a gyanúsított és a férfi újra találkoztak az utcán, ekkor a nő a férfit a nála lévő értéktárgyai megszerzése érdekében a földre lökte. Miután a férfi a földre esett, a nő több alkalommal fejbe rúgta, és elvette tőle a kulcsait, mobiltelefonját. A gyanúsított a férfi pénztárcája után kutatva letépte a férfi hátizsákját és kabátját is, de a pénztárcát nem találta meg. Amikor a férfi próbálta visszaszerezni az elvett mobiltelefonját és kulcsait, a gyanúsított kicsavarta a bal kezének kisujját úgy, hogy az eltört. A bántalmazás következtében a zúzódásokon túl a férfinek egy foga is kitört.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 29 éves nő többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt. A járási ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a bűnözői életmódot folytató nő letartóztatását, mivel sem a korábbi büntetései, sem a jelenleg ellene folyó büntetőeljárások nem tartották őt vissza attól, hogy újabb bűncselekményt kövessen el. 

Az ügyészség indítványában hivatkozott továbbá arra is, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában a bizonyítás megnehezítésének a veszélye is fennáll, ezért ennek megakadályozása érdekében is indokolt a letartóztatás.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és 2021. október 25-én elrendelte a nő letartóztatását. A gyanúsított és védőjének fellebbezése folytán az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog véglegesen dönteni. 

via Alföldhir.hu

Kapcsolódó cikkek