Egymásnak feszül a jászberényi polgármester és alpolgármestere

Megosztás

Politikai bombát robbantott a Jászság fővárosában egy, a napokban megjelent cikk, amiben Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere az ellenzéki előválasztáson az MSZP-s Kertész Ottót támogatja. Mindezt annak ellenére teszi, hogy saját alpolgármestere, a DK-s Gedei József is indul az előválasztáson, vagyis ellenfele Kertésznek.

Kertész indulásával kapcsolatban felmerült: a térség fideszes képviselőjével, a nagyhatalmú Pócs Jánossal közösen üzletel, amit ugyanakkor az MSZP jelöltje cáfolt.

A Magyar Narancs megkereste Budai Lóránt polgármestert, hogy miért Kertész jelöltségét támogatja Gedei ellenében, pláne úgy, hogy a DK-s politikus a 2019-es önkormányzati választáson visszalépett a javára.

“Szerintem ez nem jó megközelítés. Ez nem lehet politikai alku része. Akár csak 2019-ben, most is egyetlen cél kell, hogy a szemünk előtt lebegjen: ki az, aki képes legyőzni a Fideszt és változást, valamint békét és egyensúlyt hozni a térség életébe. Véleményem szerint erre Kertész Ottó a legesélyesebb”

– válaszolta Budai Lóránt. Arra a felvetésre, lehet-e mindennek következménye az önkormányzati munkában, a polgármester azt felelte, nem szabad, hogy ez rányomja a bélyegét a mindennapi munkára.

A teljes cikk itt olvasható!

fotó: Pócs János Facebook

Kapcsolódó cikkek