Megújul a rendelőintézet Szolnokon

Megosztás

A 46 éves épületre már nagyon ráfér a teljes felújítás, ez 250 millióból meg is valósul.

250 millió forintból újulhat meg a Temető úti rendelő. Az 1975-ben épült létesítmény megérett a felújításra. Minden igényt kielégítő, akadálymentes, korszerű, energiatakarékos egység várja majd a a felújítást követően a betegeket.

Alaposan megette már az idő a Temető úti orvosi rendelő épületét. A közgyűlés legutóbbi döntése alapján teljesen megújul majd az épület.

PÓKÁSZ ENDRE sajtóreferens,  Szolnoki Polgármesteri Hivatal:

Nem véletlenül döntöttek úgy a képviselők, hogy ezt az épületet fel kell újítani. Korábban szóba került az épület lebontása és új építése is, de végül a felújítás mellett döntött a város. Erre 250 millió forintot nyert a város.

Hamarosan kiírják az európai uniós közbeszerzési eljárást. Teljes energetikai korszerűsítést, nyílászárócserét, akadálymentesítést is terveznek. Megújulnak a vizesblokkok, modernizálják a fűtésrendszert és tágas váró épül új padokkal és berendezési tárgyakkal. A felújíts után a védőnői szolgálat mellett 2 házi gyermekorvosi, egy felnőtt orvosi , egy fogorvosi körzet, valamint iskolafogászat működik majd itt. A munkák kezdetéig továbbra is itt működik majd a koronavírus fertőzéseket igazoló statikus mintavételi pont. (Sebestyén Andrea, Szolnok TV)

Kapcsolódó cikkek