Visszalépett Ecsenyi Áron miniszterelnök-jelölt

Megosztás

Visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól Ecsenyi Áron a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke, aki az ATV-n jelentette be visszavonulását.

A csatornának elmondta, hogy alacsony volt a párt aktivistahálózatának szervezettsége, ezért gondot okozott a 20 ezer ajánlás összegyűjtése. Úgy látja, hogy sosem akarták igazán, hogy részt vegyenek az előválasztáson.

Az Országos Előválasztási Bizottság 2021. augusztus 18-i ülésén vette nyilvántartásba a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét. A procedúra nem ment könnyen, a beadott erkölcsi bizonyítványa esetében hiánypótlásra szólították fel. Ecsenyi jelölti regisztrációjához befogadó nyilatkozatra lett volna szükség, az elnök korábban azt mondta, hogy a Pálinkás József féle Új Világ Néppárttól kért ilyet, de már akkor azt mondta, hogy szerinte nem fog kapni, így nem tud hetedikként elindulni a miniszterelnök-jelölti versenyben.

Nem is kapott, és nem csak azért, mert a pártnak saját miniszterelnök-jelöltje van Pálinkás József személyében, hanem, mert azt csak az előválasztást létrehozó hat párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) adhat a szabályok szerint, az Új Világ Néppárt pedig csak később, hetedikként csatlakozott az előválasztáshoz.

Kapcsolódó cikkek