Egy 81 éves, mezőtúri férfi járókeretével vette fel a harcot a késsel fenyegetőző betörő ellen – sikerrel

Megosztás

Az idős, ám rendkívül harcias férfi nem veszítette el lélekjelenlétét és megvédte feleségét és magát is. A betörőre fegyház várhat.

Rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség egy 30 éves kunszentmártoni nővel szemben, aki tavaly decemberben egy idős házaspárt akart kirabolni Mezőtúron.

A vádirat szerint a nő a kerítésen át mászott be a családi ház udvarára, de megbotlott a kerti szerszámokban és ezzel olyan nagy zajt csapott, hogy felébresztette a házban lakó 81 éves, járókerettel közlekedő férfit és a 64 éves feleségét is, aki azonnal a bejárati ajtóhoz sietett, hogy megnézze mi keltett ekkora lármát.

Az elkövető ekkor beverte a bejárati ajtó üvegét egy kerékkulccsal, majd az ablakkereten benyúlva kinyitotta az ajtót belülről a zárban hagyott kulccsal. A házban lakó nő próbálta megakadályozni a nő bejutását, ezért az ajtó elé tette a lábát, de a betörő félretolta őt és bement a ház konyhájába.

A fiatal nő ezután kiborogatta és szétdobálta a konyhaszekrény fiókjaiban lévő dolgokat, miközben folyamatosan azzal fenyegette a házaspárt, hogy megöli őket. Az idős asszony bemenekült a férjéhez a hálószobába és értesítette a rendőröket.

Miután a nő átkutatta a konyhát, magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kenyérvágókést és bement a házaspár hálószobájába. Ott tovább kutatott és folyton azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni a házaspárt.Az idős férfi azonban nem veszítette el lélekjelenlétét, szembeszállt a nővel és a járókeretével tett kaszáló mozdulattal kiütötte a kést a támadójuk kezéből.

Ekkorra megérkeztek a rendőrök is, akik intézkedés alá vonták a tettest. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a 30 éves nőre. (Szeretlekmagyarorszag.hu)

Kapcsolódó cikkek