Remekül halad a Jászberényt elkerülő, fontos út építése

Megosztás

Egyelőre minden az ütemterv szerint zajlik, a 4,5 kilométer hosszú útszakasz fontos szerepet kap majd a város forgalmának csökkentésében.

A Jászberényt elkerülő útszakasz harmadik ütemének építése folyamatosan halad, ahol a kivitelezést a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. alkotta konzorcium végzi a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában.

Az új kétszer egysávos út 4,5 kilométer hosszan épül meg, és a 32-es számú főutat köti össze a 31-es számú főúttal.

Az útszakasz a tervezési szakasz elején a 32-es főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, a végén a 31-es főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik. Az új nyomvonal és a 3203-es Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ágát 150 méter, jászberényi ágát 500 méter hosszban felújítják. A környező ingatlanok megközelítése 2,5 kilométer hosszú szervizút hálózattal történik.

Jól haladnak a körforgalom munkái

A 4,5 kilométer hosszú, 7,5 méter burkolatszélességű nyomvonalon négy műtárgy is épül.

Az új nyomvonalat érintő Gyilkos-ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett 12 méter hosszú vasbeton gerendahíd, míg a Zagyva folyó keresztezésében 66,2 méter hosszú, vasbeton gerendahíd épül.

A NIF Zrt. keddi közleménye szerint az alapréteg építése megkezdődött, az egyes szakaszok elkészültét követően az aszfalt kötőréteg próbaépítési szakaszainak kivitelezése is elindult.

A 3203-as út csomópontjában tervezett körforgalom Hatvan felőli oldalának kiépítése az aszfalt kötőréteg szintig elkészült, a szolnoki oldal kiépítése is elkezdődött.

A Gyilkos-ér belvízcsatorna és a Kis-gyilkos csatorna feletti közös műtárgynál a kiegyenlítő lemezek és pótpadkák betonozása véget ért, a mederburkolás és a szigetelést védő öntött aszfalt még augusztusban hónapban elkészül. További részletek a Magyarepitok.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek