Fokozott rendőri ellenőrzés a Tisza-tó térségében is

Megosztás

A 2021. évi turisztikai idény rendőri feladataihoz kapcsolódó végrehajtási tervben foglaltaknak megfelelően, közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi fokozott ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. augusztus 6-7. között – írja a police.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, továbbá a halászati hasznosítókkal, az illetékes nemzeti park igazgatóságok természetvédelmi őreivel együttműködve folytatták le a fokozott ellenőrzést.

Az egyenruhások szárazföldön és vízen egyaránt jelen voltak a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságának megszilárdítása, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása, és a jogsértések megelőzése érdekében.

Az ellenőrzés idején a turisztikailag frekventált Tisza-tó térségében – az előrejelzések alapján – viharok kialakulására lehetett számítani, ezért a viharjelző rendszer folyamatosan I. fokú viharjelzést adott. A fülledt, néhol erősen szeles időben a fürdőzők és a vízen közlekedők jelentős számban tartózkodtak a vízen és a vízpartok környezetében. A vízirendőrök a nyaralni, pihenni vágyók biztonsága érdekében, kiemelt figyelmet fordítottak a Tisza folyón és a Tisza tavon a vízi balesetek és a vízbefulladások megelőzésére, a kompok, kikötők és révátkelőhelyek működésének ellenőrzésére, azok működési szabályainak betartatására.

A nyár nemcsak a fürdőzőkről szól, hiszen több megyei programot is rendeztek a hétvégén, amelyek turisták százait vonzották térségünkbe: Kunmadarason autós gyorsulási versenyt, míg Abádszalókon Tisza-tó átúszási versenyt tartottak.

A fokozott ellenőrzésben résztvevő egyenruhások a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság által biztosított szóróanyagokkal tájékoztatták az embereket a vízi közlekedési és fürdőzési szabályokról, a vizek és vízpartok lehetséges veszélyeiről.

Az ellenőrzés során a rendőrök 18 ittas személyt szűrtek ki és 2 vezetői engedélyt vontak be. A 117 helyszíni bírságból 66-ot a közlekedési szabályok megszegése miatt szabtak ki. A két nap alatt 5 szabálysértési és 5 büntető feljelentés készült.

Kapcsolódó cikkek