A mezőtúri nyomozók adtak nevet egy ellopott póninak

Megosztás

Egy pónitulajdonos tett bejelentést a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személy – jelenleg állattartásra használt ingatlanából – eltulajdonította az egyik pónilovát 2021. augusztus 8-ra virradóra.

A nyomozók figyelme – a helyszíni szemle, a tanúkihallgatások és az adatgyűjtések ismeretében – egy helyi fiatalra terelődött, aki a bűncselekményt megelőző napon vásárlási szándékkal kereste meg a sértettet. A gazda elmondta a fiatalnak, hogy a kiszemelt póninak már megvan a leendő tulajdonosa, az nem eladó.

A fiatalkorút a rendőrök elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt cselekményt.

Elmondta, hogy nagyon szeretett volna egy pónilovat, ezért – mivel a vásárlási szándéka meghiúsult – elvezetett egyet a mezőtúri istállóból.

A gyanúsítottazt is részletezte, hogy hol gyalogszerrel, hol lóháton ment a bűncselekmény elkövetési helyétől a 20 km-re található Gyomaendrődig, ahol az állatot elrejtette. A nyomozók azonban megtalálták és sértetlenül visszaadták gazdájának. A póninak még nem volt neve, ezért a nyomozók Luckynak, azaz Szerencsésnek nevezték el.

A Meztőtúri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Kapcsolódó cikkek