Többször rabolt és a családját is terrorizálhatta a kábítószeres kenderesi férfi

Megosztás


A Karcagi Rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmény elkövetése miatt folytatott eljárást egy kenderesi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a gyanúsított kenderesi lakóházukban 2020. december végétől kezdődően 2021. januárjáig heti rendszerességgel követelt agresszívan készpénzt a nagyapjától. A sértett ezt megtagadta, ennek ellenére az unoka folyamatosan támadó magatartást tanúsított vele szemben, szidalmazta és pénz átadása érdekében kezét ütésre emelte. A megfélemlített sértett – mivel nem tudott adni a gyanúsítottnak pénzt – a szomszédjától kért kölcsön, és a készpénzt átadta az unokának.

Megalapozott volt a gyanú továbbá, hogy a gyanúsított a kenderesi lakóházban 2021. január 23-án a délutáni órákban édesanyjától cigarettát és pénzt kért, amit a sértett megtagadott. A felbőszült férfi trágár módon szidalmazta, fenyegette és meg is ütötte a sértettet, aki ennek hatására szintén a szomszédjától kért cigarettát, majd azt átadta a terheltnek.

Ugyancsak megalapozott volt a gyanú arra is, hogy a gyanúsított 2021. január 27-ét megelőzően kábítószert szerzett meg és fogyasztott. A rendőrök a férfi ruházatából zöld és barna színű, kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le, melyről a későbbiekben kirendelt vegyész szakértő megállapította, hogy kannabinoid vegyületet tartalmaz, mely kábítószernek minősül. A gyanúsított vizeletében is kimutatható volt a kannabisz fogyasztására utaló anyagmaradvány.


A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a húszéves férfit, majd a nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, a későbbiekben pedig az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. A Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát a Karcagi Járási Ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek