Rendőrkézen az átadó és a fogyasztó – pszichoaktív drog került elő az autóból Szolnokon

Megosztás

Egy személyautót állítottak meg a rendőrök október 25-én délelőtt Szolnokon. A járműátvizsgálás során 53 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. Az egyik tószegi utas beismerte, hogy övé a talált „cucc”, és azt is elmondta, hogy nemrég vette azt egy ismerősétől. A kocsiban talált fehér por N-etil-pentedron-hidroklorid vegyületet tartalmazott, mely új pszichoaktív anyagnak minősül. A kapott információk alapján a nyomozók rövid időn belül az átadót is elfogták.

Az 51 éves tószegi és 45 éves szolnoki férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, majd mindkettőjüket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A közelmúltban sem tétlenkedett a hatóság, szeptemberben Jászkiséren fogtak el egy 33 éves férfit, aki rendszeresen ellátta kábítószerrel a környéket. Újszászon pedig tragikusan végződött egy 25 éves férfi kapcsolata a helyi dílerekkel.

Az új pszichoaktív anyagok kifejezés olyan vegyi anyagok vagy vegyületek széles körét jelöli, amelyeket pszichoaktív tulajdonságaik miatt fogyasztanak vagy tesznek elérhetővé emberi fogyasztásra, de amelyeket az ENSZ kábítószer-ellenőrzési egyezményei nem szabályoznak. Az új pszichoaktív anyagokat, amelyeket a tiltott szerek „legális” helyettesítőiként forgalmaznak, online kiskereskedőknél, a közösségi médiában vagy néha utcai árusoktól lehet megvásárolni. Az is előfordul, hogy más, ismertebb ellenőrzött szerekkel együtt vagy ilyenekként feltüntetve árulják őket, ami miatt a használóik nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy mit fogyasztanak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek