Tömörfa bútor – szépség hosszú távra

Megosztás

Amikor bútorokat választunk az otthonunkba, azt a legtöbb esetben elég hosszas tervezési időszak szokta megelőzni. Nem rövid távú beszerzésről van ugyanis szó, így nem mindegy, hogy milyen darabok kerülnek az egyes helyiségekbe.

A tömörfa bútorok vitathatatlanul időtállóak, nem véletlen tehát, hogy napjainkban is olyan nagy népszerűség övezi ezeket az elemeket. Funkcionálisak, esztétikusak, designosak és természetesek, és nincs két egyforma erezetű modell.

Több generáció kényelmét is szolgálhatják

A DODO tömörfa bútor kollekciójában 100%-ban természetes fából készült elemeket vásárolhatsz, ami annyit tesz, hogy semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Persze olykor fémmel vagy üveggel kombinálhatják ezeket is, ám ezek is ugyanolyan tartós és kiváló minőségűek, mint a csak fából gyártott társaik.

A tömörfából készített bútorokat nagyon hosszú ideig, akár több 10 éven keresztül is tökéletesen használhatod. Hogy jó állapotban maradhassanak, persze megfelelő ápolásra és karbantartásra van szükség. Pont úgy, mint a többi hasznos és szeretett eszközünk esetében.

Ha van olyan régi tömörfa bútorod, amit egy kis felújítással vagy „designolással” az otthonod stílusos alkotóelemévé varázsolhatsz, ne habozz! Olykor csak egy kis csiszolás és kis festék kell, és máris egy gyönyörű, vintage bútordarab díszíti a lakásod.

Érték, ami eleganciát sugároz

Lakásba és irodába is nagyon sokan választják a csodás rózsafából készült bútorokat. Ez talán az egyik legszebb tömörfa anyag, enyhén vöröses színével, továbbá kemény és ellenálló. A tölgy az egyik legkeményebb fa. Ha idő-, fény- és hőálló felületre van szükség, akkor a belőle készült modellek jó választásnak bizonyulhatnak.

70-80 éves korában vágják ki a tikfát, majd azt még a feldolgozása előtt egy-két évig szárítják. Igen strapabíró, nemcsak bútorok, hanem balkonok építésére is használják. Minél öregebb a mangófa, annál sötétebb lesz a belőle készült bútor, és annál gyakoribb benne a narancssárgás árnyalat. Csodás mangófa elemeket vásárolhatsz a DODO-nál, de akác, akácia és fenyő bútorokból is nagy a választék.

Rendszeres ápolás és kezelés

Aki tömörfa bútort választ otthonába, nyaralójába vagy bármely más ingatlanába, rendkívül masszív, stabil szerkezettel rendelkező elemekkel gazdagodik. Egy bútorlapból készült darab, legyen az bármennyire is mutatós, ezekkel az időtálló modellekkel mondhatni “köszönőviszonyban” sincs. Persze csak abban az esetben, ha megbízható gyártótól vásárolsz.

Az ilyen bútoroknak a 40-60% közötti relatív páratartalom és a 20-22°C hőmérséklet az optimális. A DODO-nál kapható tömörfa bútorok fajtától függően egy olyan réteggel vannak lekezelve, amelyet utána neked már csak után kell ápolnod. Ha nem teszed ki az elemeket extrém helyzeteknek, például nem rakod ki kültérre a csak belső térbe szánt darabokat, akkor azok akár több évtizedig is az otthonod fényét emelhetik.

Kapcsolódó cikkek