Ismét felborult a közlekedési rend, 30-80 perces késések a szolnoki vonalakon

Megosztás

A Mávinform tájékoztatása szerint már elhárították a korábbi, biztosítóberendezésből adódó hibát Kisújszállás és Karcag között, de késésekre ettől függetlenül számítani kell. Nehezen indul a MÁV napja pénteken is.

Elhárították a korábbi biztosítóberendezési hibát Kisújszállás és Karcag között, azaz ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon, ugyanakkor több járat általános menetrendje is borult.

A fennakadás miatt a Csapról Bécsbe tartó Hortobágy EuroCity (EC 140) Szolnoktól várhatóan 60-80 perces késéssel közlekedik tovább, ezért a Keleti pályaudvarról 8:40-kor mentesítő vonat (12410) indul Bécsbe, ennek a közlekedése a vonatinformációs rendszereken nem követhető. A Csap–Záhony–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok felől Bécsbe utazók a következő, a Keleti pályaudvarról 10:40-kor induló Liszt Ferenc EuroCityvel (EC 142) utazhatnak tovább.

Az előbb említett biztosítóberendezési hiba miatt a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 30-50, esetenként 50-70 perccel nőhet a menetidő, emellett pedig a A Kál-Kápolna – Kisújszállás vonalon is számíthatunkra 30-40 perces csúszásra.

A Mávinform arról ír, hogy a fennakadás végéig a késések csökkentése érdekében az érintett szakaszon néhány vonat összekapcsolva közlekedik.

Kép: jarmuipar.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek