Színvonalas rendezvénnyel ünnepelték az Idősek Világnapját Tiszaföldváron

Megosztás

Szombat délután nagyszabású rendezvényt szervezett a tiszaföldvári Városi Művelődési Házba a helyi Őszidő Nyugdíjas Klub az Idősek Világnapja tiszteletére. A programra közel 200 vendég érkezett.

Az eseményen képviseltették magukat a társklubok is. Csoportok és résztvevők jöttek többek között Szentkirályról, Jászladányból, Martfűről, Kunszentmártonból, Kengyelről, Cibakházáról, Besenyszögről, Zagyvarékasról , Tiszakürtről és Mezőtúrról is.

A megjelenteket a Táncos Nyugdíjas Klub elnöke Mészáros Imréné üdvözölte, majd Hegedűs István polgármester mondott ünnepi köszöntőt az Idősek Világnapja alkalmából. Kiemelte, hogy szükség van a Táncos Nyugdíjas Klubhoz, és a most itt megjelent klubokhoz hasonló civil csoportokra, akik hasznos és kellemes időtöltést biztosítanak az idősebb korosztály számára. Azoknak, akik példamutató életükért, munkájukért, a családjukért tett erőfeszítéseikért minden tiszteletet és segítséget megérdemelnek. Jó egészséget, sok boldogságot kívánt minden vendégnek a világnap alkalmából, s a jó hangulathoz a tombolára felajánlott díjjal, egy szép kerékpárral járult hozzá maga is – számolt be az eseményről a Földvári Hírlap.

A köszöntők és ajándékok átadását követően zenés, táncos műsor vette kezdetét, amelyben nótákkal közreműködött Pánczél Andrásné, szavalattal Mikusné Marika, dalokkal és nótákkal Vámosné Gajdos Edit, dalokkal Gál Albertné és Hubákné Enyedi Erzsók, népdalokkal a Tisza-menti Népdalkör, katonadalokkal Molnár Péter. Az összeállítást a Ruca-Ruca Néptánccsoport zárta, látványos koreográfiájukat betanította Kis Péterné és Pete Gáborné.

A műsor után ízletes töltött káposztát fogyasztottak a megjelentek ebédre, majd zenés mulatság vette kezdetét, ahol a muzsikát a Molnár József és kísérője biztosították. A zenészek és a táncos párok egy kis pihenőt csak a tombolasorsolás idejére kaptak, amin sok-sok különlegesség és meglepetés lelt gazdára. Itt kell megjegyezni, hogy a Táncos Nyugdíjasok klubhelyiségét a közelmúltban kirabolták, ott jelentős károkat okoztak a betörők. Az adakozó kedvű segítőkés és felajánlók azonban pótolták többek között a tombola nyereményeket is, ezért sok-sok hála és köszönet jár nekik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Fotó: Dobróka András

Kapcsolódó cikkek