A sportszerű versenyzés jegyében szerveztek haditornát Szolnokon

Megosztás

A hosszas felkészülést és kitartó munkát követően huszonegy csapat mérkőzött meg egymással az Országos Haditorna Verseny Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei fordulójában, amelynek helyszínéül az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolgált.

A verseny eredményhirdetésén Kálóczi Zsolt ezredes, a helikopterdandár törzsfőnöke adta át a díjakat, és egyúttal köszönetet mondott a kadétoknak a részvételükért, valamint kiemelte a sportszerűségüket és a balesetmentes versengést.

A harmadik helyezést a Móricz Zsigmond Református Kollégium és Gimnázium csapata érte el, míg a második helyen a Kratochvill Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiuma végzett, az első helyet pedig a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda diákjai szerezték meg.

A verseny során két különdíjat is kiosztottak: a helikopterdandár Fair Play díját a Kinizsi Pál Gimnázium csapata érdemelte ki, míg a Területvédelmi Bizottság különdíját a Kreatív Technikum és Szakképző Iskola tanulói kapták meg.

Az esemény megrendezésében több szervezet is részt vett, köztük az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, a Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred, a vitéz Horgos Dezső 68. Területvédelmi Zászlóalj, az MH Egészségügyi Központ és a Honvédelmi Sportszövetség. A rendezvény megvalósulásához a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság is jelentős támogatást nyújtott.

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek