Itt vannak a hős mentőtacskó emlékszobrának látványtervei

Megosztás

A Szol24-en július elején olvashattak róla, hogy az országosan ismert mentőtacskó, Smile átkelt a szivárványhídon. Pár hónappal később az Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László bejelentette, hogy egy civil kezdeményezés keretében egy emlékművel szeretnék őt megörökíteni. Ehhez támogatást kértek, most pedig elkészültek Farkas Ferenc szobrászművész látványtervei.

Turi László egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a hírt, miszerint az országszerte jól ismert, 13 éves Smile mentőtacskó elment a nyár folyamán. A csapatot számtalan hazai bevetésen és három külföldi katasztrófa során segítette.

Smile első földrengéses bevetése Ecuadorban volt 2016-ban, de kutatott holttestek után például a tragikus Hableány hajó katasztrófája után is. Tavaly februárban ismét a figyelem középpontjába került mind a mentőcsoport, mind hazánk legkisebb mentőkutyája, hiszen hat szakemberrel és négy kutyával tettek meg mindent annak érdekében, hogy minél több élő embert – és sajnos – holtat megtaláljanak a romok alatt a törökországi földrengés után.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy anyagi támogatókat keresnek ahhoz, hogy az emlékmű megvalósuljon. A helyi önkormányzat létrehozott egy elkülönített bankszámlát, amire a pénzt gyűjtik. “Nagyon megható és megtisztelő számunkra, hogy munkatársunk-családtagunk ennyire megérintett sok kutyaszeretőt” – írták.

De hogy is nézne ki a hős Smile emlékműve? Farkas Ferenc szobrászművész elkészítette a látványtervet:

Aki úgy érzi, hogy segíteni akar ennek megvalósulásában, ezen a számlaszámon tud utalni: MBH BANK: 70300015-18097247

Képek: Turi László

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek