Időzített bomba volt, soron kívüli felújításra szorul a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium

Megosztás

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megkezdte a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium épületének állapotfelmérését, és azonnali biztonsági lépések megtételét javasolta a fenntartónak – áll az ÉKM csütörtöki közleményében.

A minisztériumot a gimnázium felújításának várható időpontjáról kérdezte a Telex, miután szerdán egy leváló vakolatrész egy diák autójára zuhant. Az esetről a Szol24-en is írtunk, ide kattintva olvasható.

Az ÉKM válasza szerint a felújítás a Kulturális és Innovációs Minisztérium beruházási tervében szerepel, és vizsgálják, hogyan lehet a munkálatokat soron kívül elvégezni.

Korábban a gimnázium felújítására 1,7 milliárd forint értékű közbeszerzést írtak ki, de Lázár János miniszter 2022 májusától több, mint 270 beruházást felfüggesztett, köztük ezt is. Emiatt az épület számos része balesetveszélyessé vált.

Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: folyamatosan szorgalmazta a projekt megvalósítását, és többször egyeztetett Lázár Jánossal a felújítás fontosságáról.

Kép: Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek