A Volánbusz készen áll: újabb 10 évre pályázik az országos közszolgáltatásra

Megosztás

A Volánbusz benyújtotta pályázatát a Nemzeti Koncessziós Iroda által kiírt országos autóbuszos közszolgáltatási koncesszióra. A cég bízik benne, hogy az eljárás győzteseként 2024-től további 10 éven át szolgálhatja az utasokat a hazai közlekedésben

Habár Szolnokon is egyre több kritika éri a Volánbuszt, 2024. szeptember 30-án határidőre benyújtotta ajánlatát a Nemzeti Koncessziós Iroda pályázatára, amely Magyarország területén autóbusszal végzett helyközi közszolgáltatás ellátására vonatkozik.

A MÁV-VOLÁN-csoport már évek óta készül erre a versenyhelyzetre, folyamatos fejlesztésekkel és a járműpark korszerűsítésével. Emellett hatékonyabb szervezeti struktúrát alakítottak ki, hogy tovább növeljék a működési hatékonyságot.

A társaság reményei szerint, ha sikeres lesz a pályázat, 2024. január 1-jétől új, 10 éves közszolgáltatási szerződés alapján indulhatnak a Volánbusz járatai. A cég emellett bízik abban is, hogy tapasztalataival és országos jelenlétével továbbra is versenyképes marad az európai közlekedési piacon, ahol több nagy szereplő is jelen van.

A Volánbusz pályázata egy átfogó, 10 éves időszakra szóló terveket tartalmaz, amely az utasok kényelmét, a szolgáltatások összehangolását és a járműpark folyamatos fejlesztését célozza meg. A cég jövőbeni terveit tovább erősíti a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ és a MÁV-HÉV egyesülése, amelynek köszönhetően az év végére új, egységes személyszállítási társaság jön létre, ezáltal hatékonyabb és integráltabb szolgáltatásokat biztosítva a hazai közlekedésben.

Az eljárás következő szakaszában a tárgyalások során finomítják a közszolgáltatási feltételeket, és ha minden jól megy, a Volánbusz új korszakot nyithat Magyarország helyközi buszközlekedésében, olvasható na társaság közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek