Munkába állt Györfi Mihály, Szolnok új polgármestere

Megosztás

Kávézós képpel köszönt be első városvezetői munkanapján a megyeszékhelyet hosszú ciklusokon vezető Szalay Ferencet idén júniusban leváltó Györfi Mihály. A Tegyünk Szolnokért Egyesület, a Jobbik, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd-ZÖLDEK és az Agóra Egyesület által támogatott polgármester szerint mostantól új időszámítás kezdődik.

Nem papírforma eredmény született az önkormányzati választásokon Szolnokon, sokadik alkalommal alakult ki szoros eredmény, de végül Orbán Viktor kampányhajrás látogatása sem mentette meg Szalay Ferencet, aki 11 807 szavazatot kapott, míg az ellenzéki Györfi Mihály 12 182-őt.

Utóbbi ma egy reggeli, kávézós képpel adta az érdeklődők tudomására, hogy elfoglalta a polgármesteri pozíciót, valamint hozzátette, innentől új időszámítás kezdődik.

Senkinek nincs egyszerű helyzete a többséget illetően, számszerűen a legtöbb mandátumot a Fidesz szerezte meg, összesen kilencet, míg az egyesült ellenzék a körzetekkel és kompenzációs mandátumokkal együtt nyolcat, az LMP pedig egyet.

Kép: Györfi Mihály Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek