Az oroszok által támadott ukrán városból érkezett fiatal sportolókat fogadott Cegléd

Megosztás

Tizenhárom fiatal ukrán sportoló érkezett Ceglédre, akiket a helyi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola lát vendégül a Kijevi Magyar Nagykövetség kérésére. Az intézmény igazgatóját levélben keresték meg, szívszorító indokkal – szerették volna, ha a település segít a Nikopol régióban élő gyerekek táboroztatásában, hogy legalább egy kis időre elmenekíthessék őket a háborús zóna rémségeiből.

Összefogott a város: a Ceglédi Sportcsarnok Kft. szálláslehetőséget biztosít, az Avanda Busz a szállításban és egy budapesti kirándulás megszervezésében segít, emellett az Admiral Étterem az étkezést támogatja. Ezen kívül helyi sportegyesületek és szervezetek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Tourinform iroda ingyenes városi sétát szervezett a gyerekeknek, a városi sportuszoda pedig két délután várja őket. Sportos programokat kínál a CEKK, Szellő Imre, a Living Sport Tollaslabdacsarnok és a kézilabda egyesület, akik a buszoztatásban működnek közre a hét során.

Sági Anikó intézményvezető megkeresésére Kőházi Ádám városi sportkoordinátor vett részt a szervezésben, a munkájuk által hétfőtől vasárnapig Cegléden táborozhatnak a fiatalok, írta a város a hivatalos Facebook-oldalán.

Belegondolni sem tudunk, milyen örömöt jelenthet ez a néhány nap az ukrán fiataloknak

Az iskolai programokban a cserkészek is aktívan részt vesznek, közös időtöltéssel készülnek. Az iskola által meghirdetett gyűjtésre számos felajánlás érkezett, többek között tolmácsolás, élelmiszer-vásárláshoz szükséges pénzadományok, illetve a kollégium részéről ágyneműk.

Videók. Ukrajna: Nikopol, a romváros

Videók. Folyamatosan ágyúzzák a frontvonalban lévő településeket.

A gyerekek vasárnapig vendégeskednek Cegléden, majd visszatérnek a gyakran és erőteljesen támadott Nikopolba. A települést az Euronews csak romvárosként írta le egy tavalyi riportjában.

Képek: Cegléd Város Hivatalos Oldala Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek