Sajtótájékoztatón ismertette a programpontjait Györfi Mihály ellenzéki polgármesterjelölt

Megosztás

Szalay Ferenc legesélyesebb kihívója az egyesült ellenzék (kivéve LMP) színeiben induló Györfi Mihály, Szolnok jelenlegi alpolgármestere. A sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, programja 12 pontból áll, amelynek egyik kiemelt témája a közlekedés.

Újjá szeretnék szervezni a közlekedést. Szolnokon és térségében jelentősen nőtt az autók száma, szerintük a város már nem bírja el ezt a forgalmat. „Közlekedési szakemberek fogják felülvizsgálni a város közlekedését, parkolási rendszerét, tömegközlekedését” – ígérik.

Továbbá el kel készíteni a 442-es Szandaszőlőst elkerülő szakaszát, valamint visszaállítanák a 24 és 24/A körjáratokat. A parkolási problémákat parkolóház létrehozásával kívánják megoldani, illetve városrendészetet hoznának létre annak érdekében, hogy a helyiek nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

„Egy ilyen kiváló infrastruktúrával rendelkező város nem mehet tönkre” – hangzott el a polgármesterjelölttől. Megemlítette még a Fidesz gyenge lobbierejét, a vasútfejlesztési programból való kimaradást, a kulturális élet sokrétűbbé tételét és a turizmust is.

„A változás szövetsége azon fog dolgozni, hogy a város turisztikai célponttá váljon. Be kell fejezni a ligeti strandfejlesztést, a Riverstone szállót és illő lenne megmenteni a Tisza Szállót is. Fenntartható fejlődésre van szüksége a városnak, ehhez minden adottsága megvan, csak okosan ki kell használni a lehetőségeket” – olvasható a Tegyünk Szolnokért Facebook oldalán.

Kép: Tegyünk Szolnokért Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek