Kéz a kézben az élelmezésért – a Bunge önkéntesei 148 városban segítettek

Megosztás

A 2025-ös Élelmezési Világnap alkalmából a Bunge, az egyik vezető agrár- és élelmiszeripari vállalat, idén októberben világszintű önkéntesprogramot indított, hogy közösségeivel együtt tegyen az élelmezésbiztonságért. A cég a Viterra-val történt egyesülését követően immár kiterjesztett formában folytatja társadalmi szerepvállalását.

A vállalat munkatársai október során több kontinensen, összesen 26 ország 148 városában kapcsolódtak be a „Kéz a kézben” elnevezésű kezdeményezésbe, amelynek célja, hogy a helyi partnerekkel közösen enyhítsék az élelmiszerhiányt és támogassák a rászoruló közösségeket.

Magyarországon a martfűi és budapesti Bunge-dolgozók is aktívan kivették részüket a kampányból. Martfűn – ahol a cég olajpréselő és finomító üzeme működik – a munkatársak tartósélelmiszer-gyűjtést szerveztek, amelyhez a vállalat Vénusz étolajjal is hozzájárult. Az összegyűlt adományokat október 17-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat martfűi csoportja kapta meg.

Néhány nappal később, október 21-én, a cég munkatársai jótékonysági főzésben is részt vettek a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve. Az esemény immár második alkalommal valósult meg, és ezúttal a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ javára készítettek meleg ételt.

A vállalat 2022 óta szervezi globális önkéntesprogramját, amely mára több száz eseményt foglalt magába világszerte. Az Élelmezési Világnap – az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kijelölt nemzetközi nap – minden évben október 16-án hívja fel a figyelmet az élelmezésbiztonságra és a fenntartható élelmiszer-ellátás fontosságára.

Kép: Bunge

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!

Kapcsolódó cikkek