Április 26-án és 27-én Szolnokon, a Debreceni Egyetem helyi campusán rendezik meg a IV. Magyar Gasztronómiai Napokat, ahol a hazai konyhaművészet kiválóságai mutatkoznak be – erről több alkalommal írtunk már a Szol24-en. Az esemény idén egy jelentős társadalmi kérdésre, a bioélelmiszerek hazai közétkeztetésben való megjelenésére fókuszál.
A programok között szakmai versenyek, izgalmas bemutatók és ízletes kóstolók várják a látogatókat: a rendezvény célja, hogy bemutassa a magyar gasztronómiai hagyományokat és értékeket, ugyanakkor teret adjon az innovatív megoldásoknak és elősegítse a hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok bővülését. Az ágazat vezetői, séfek, étterem-tulajdonosok, beszállítók, termelők és vendégek számára kiváló lehetőséget biztosít a rendezvény, hogy megosszák tapasztalataikat, megismerjék az innovációkat és új üzleti kapcsolatokat építsenek.
A Magyar Biokultúra Szövetség a fesztivál ideje alatt petíciót indít annak érdekében, hogy a menzákon – különösen az iskolákban és idősek otthonaiban – minél több bioalapanyagból készült étel kerüljön az asztalokra.
A kezdeményezés hangsúlyozza, hogy hazánkban minden feltétel adott az átálláshoz – csupán elhatározás kérdése, hogy több mint 2 millió ember egészségesebb étkezéshez jusson nap mint nap. A szövetség reméli, hogy széleskörű támogatással a petíció eljut a döntéshozókhoz, és kedvező elbírálás esetén aktív szerepet vállalhatnak a program megvalósításában is.
Kép: Index
Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!