Terjeszkedik a Mohu, Tiszaföldvárral már szándéknyilatkozatot is aláírtak

Megosztás

A következő nagy lépésként a Mohu hulladékgyűjtő udvarokat épít Komáromban és Tatán, folytatva az önkormányzatok által kijelölt helyszíneken történő zöldmezős beruházásait. A cég a következő évtizedben összesen 83 új udvart tervez létrehozni. A közleményéből kiderül, az említett helyszínek előkészületeivel egyidőben több, mint 15 további önkormányzattal folynak tárgyalások, Fót, Veresegyház és Tiszaföldvár is szándéknyilatkozatot írt alá.

Az új létesítmények számos különböző hulladéktípust tudnak fogadni, a feldolgozási folyamatot pedig egy fejlett informatikai rendszer segíti. A projekt célja az újrahasznosítás növelése és a hulladéklerakás csökkentése.

A Mohu és a tatai önkormányzat már aláírta az együttműködési és földhasználati megállapodást, jelenleg az engedélyeztetési folyamat zajlik, emellett a Kunszentmártoni járásban található Tiszaföldvár is megerősítette az együttműködésre vonatkozó szándékát.

Közleménye szerint a Mohu célja, hogy a következő tíz évben minden 5000 lakosnál nagyobb településen legyen mobil vagy fix hulladékudvar, míg a 10 ezer főt meghaladó lakosú településeken fix létesítményeket építenének. Ezek mind lakóövezetektől távol épülnek, hogy ne zavarják a lakosokat, de könnyen megközelíthetők legyenek. Külön figyelmet fordítanak a parkolóhelyek biztosítására és az akadálymentes kialakításra is. Az új udvarok a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak megfelelnek, különös tekintettel a veszélyes hulladékok kezelésére.

Az új hulladékudvarok egységesebb szabályozással és szélesebb anyagfogadási lehetőségekkel várják a lakosokat. A koncesszió indulásával egyszerűbbé vált a hulladék leadása, hiszen lakcímkártyával az ország bármely hulladékudvara használható minden magyar állampolgár számára – legalábbis ezt ígérik.

Kép: mohu.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek