Így ünnepelték fennállásuk huszadik évét a Szolnok megyei vakok és gyengénlátók

Megosztás

A Szol24-en több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy nagyszabású ünnepséggel és gálával készül A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szeptember 20-án, 17 órától az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az I. Hálanapi rendezvényen öt kategóriában vehettek át díjakat a kitüntetettek, valamint számos előadás és produkció emelte a rendezvény színvonalát.

A szolnoki városháza dísztermében már péntek délelőtt díjátadó ünnepség kezdődött. Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke felelevenítette a múltat, ebből derült ki, hogy már hét évtizede van Szolnokon a látássérült embereknek érdekvédelmi szervezete, hiszen az egyesület elődje 1954-ben alakult.

„A város vezetése mindig is partnerként tekint az egyesületre, ami ennek a hetvenéves múltnak is köszönhető. Azt szoktam mondani, hogy a mi húsz évünket megelőzte egy másik ötven, ami jó alapokat ad a jelenlegi egyesületnek. Elődeink közösségépítő szerepe vitathatatlan” – tette hozzá.

Az I. Hálanapi rendezvényen öt kategóriában vehettek át díjakat a kitüntetettek: a hivatali kategóriában Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Igazgatóságának Egészség és Családügyi Osztálya érdemelte ki ezt az elismerést. A közintézmények között az Aba-Novák Agórát díjazták, hiszen a Segítő Kezek Klubjának számos alkalommal biztosított már helyszínt. A cég kategóriában a Béres Gyógyszergyár Zrt. nyerte el a Hála-díjat, amelyet Dr. Bischof Zsolt, a szolnoki gyár igazgatója vett át. A civil szervezet kategória győztese a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa lett, valamint, mivel az adózással kapcsolatos ügyekben még látva sem egyszerű eligazodni, látássérültként pedig végképp átláthatatlan tud lenni egy-egy adóügyi probléma, egy kapott papír tele érthetetlen számokkal, megnevezésekkel, a magánszemélyek közül Businé Dobos Márta, a NAV tájékoztatási osztályának munkatársa érdemelte ki a Hála- díjat.

Az ünnepséget színesítette a látássérültek amatőr színtársulata a Varázsszínpad műsora, az aliglátó Zajcsek Norbert Tamás szavalása, Őszi Zoltán Márk és Szklenka István mélyrézfúvós duettje, valamint Ballai Anna Mária és Pintér Norbert igazi slágerdalokkal teremtett jó hangulatot.

Az este sztárvendége Agárdi Szilvia énekesnő volt, aki régi slágerekkel szórakoztatta a közönséget, természetesen nem maradt el a jó hangulat.

Képek: Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek