Tehetséggondozó program érkezik Szolnokra

Megosztás

Újra megnyílt a lehetőség jelentkezni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által indított „Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért” ösztöndíjprogramba, amely idén már a diákok mellett a pedagógusokat is bevonja. Ennek keretében ősszel rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak több nagyváros középiskoláiban, köztük Szolnokon.

Az ősszel induló pályázat célja, hogy támogassa a hátrányos helyzetű régiók középiskolásainak továbbtanulását egy pedagógusokból álló hálózat létrehozásával. Ennek részeként az egyetem egy új ösztöndíjjal segíti a tanárok felkészítő munkáját.

A program tavaly indult és célja, hogy a tehetséges, de hátrányos helyzetű diákok számára is lehetőséget teremtsen a kreatív területeken való továbbtanulásra, valamint bevonja azokat a fiatalokat, akik eddig nem jutottak esélyhez a felsőoktatásban.

Az ösztöndíjprogramot az első év tapasztalataira építve idén ősszel továbbfejlesztették, különös figyelmet fordítva a középiskolai tanárok szerepére, akik kulcsfontosságúak a hátrányos helyzetű diákok pályaválasztásában és tehetségük kibontakoztatásában.

Az új cél egy országos, majd Kárpát-medencei pedagógushálózat kialakítása, amelyhez pályázati úton lehet csatlakozni. A sikeresen pályázó tanárok három alkalomból álló szakmai műhelysorozaton vehetnek részt a MOME-n. Ezek a találkozók közös gondolkodást, tapasztalatmegosztást és jó gyakorlatok kialakítását szolgálják, melyeket később saját munkájukban alkalmazhatnak.

A program keretében olyan elkötelezett tanárok jelentkezését várják, akik szívesen támogatják tehetséges diákjaik továbbtanulását. A programra, amely évről évre egy osztálynyi hátrányos helyzetű fiatal számára nyújt ösztöndíjat és kreatív képzést, november 10-ig lehet jelentkezni. Az ösztöndíj teljes mértékben térítésmentes, emellett személyre szabott szakmai, valamint mentális támogatást is magában foglal.

Az országos szinten is jelentős tehetséggondozó program munkatársai ősszel rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak több nagyváros középiskoláiban, köztük Miskolcon, Pécsett, Debrecenben, Székesfehérváron, Szolnokon, Cegléden, Kecskeméten és Nyíregyházán.

Kép: ntk.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek