Árvíz: szolnoki szakemberek is segítenek a védekezésben

Megosztás

A vártnál is gyorsabban emelkedik a Duna vízszintje, ezért Szolnokról is újabb erősítés indult a veszélyeztetett helyszínekre.

A KÖTIVIZIG Védelmi Osztagának további 20 munkatársa indult el ma reggel Szolnokról a nyugat-magyarországi árvízi helyszínekre. Ezzel a 145-re emelkedett a dunai és lajtai védekezésben közreműködő kollégáink száma, írta közleményében a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A szakemberek figyelőszolgálatot látnak el a védvonalakon, vízrajzi méréseket végeznek, szükség szerint védelmi beavatkozásokat hajtanak végre, valamint műszaki irányítóként segítik az önkormányzati védekezési munkákat Neszmélyen és Dunaalmáson.

Folyamatosan érkezik az átvezényelt több mint félezer szakember a leginkább veszélyeztetett vízügyi igazgatóságokhoz, hogy az állami védvonalakon vegyenek részt az árvízvédelmi munkában – közölte  az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az önállóan védekező települések támogatására pedig 30 műszaki irányító foglalja el a szolgálati helyét ezekben a pillanatokban. A vízügy folyamatosan egyeztet a társszervezetekkel is a szükséges segítségről.

A helyi jegyző arról számolt be, hogy a víz a vártnál gyorsabban emelkedik:

Margit Dörömbözy

A Duna nagyon árad. Neszmély segítő kezeket vár a gát készítéshez. A jegyző asszony kért segítséget egy zárt csoportban. “Posta és Radvány köznél a munka nagy ütemben halad. Rózsa utcában a zsákok…

Fotó: Fodorné Mészáros Tünde, Katona Péter Gergő

Kapcsolódó cikkek