Nem ismerte el bűnösségét a szolnoki kalandparkban kisgyermeket bántalmazó edző

Megosztás

Tagadja az a nagykátai karateedző a bűnösségét, akiről az egész sajtó heteken keresztül írt a nyár folyamán, miután egy hétéves kisfiút felrúgott július 11-én a szolnoki kalandparkban – erről értesült a 24.hu. A gyermek a rúgás következtében megpördült a levegőben, majd a fejére esett. A Szol24 elsőként írta meg, hogy a jászberényi székhelyű Yakuzák SE egykori vezetőjét még Novák Katalin is kitüntette.

Az eset hatalmas felháborodást keltett nemcsak Jászberényben, hanem az egész országban: a Magyar Karate Szakszövetség a történtek után A. Tibort végleg eltiltotta a karateoktatástól valamint a sportegyesületét, a Yakuzák SE-t kizárták a szövetségből. A férfitól megvonták korábbi díjait és elvesztette jogosultságát a fekete öv viselésére.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az ügyről nyilatkozva közölte, hogy a gyanúsított a folytatólagos kihallgatás során nem vallotta be a bűncselekményt. Az ügyész hozzátette, hogy a gyanúsított tagadta, hogy szándéka bármilyen fizikai vagy lelki sérelem okozására irányult volna és a kisfiú sem sérült meg.

A. Tibor július 17-én az egyesület weboldalán tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben elnézést kért. „A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni” – a bocsánatkérő nyilatkozatát egészen addig olvashattuk, amíg a közleményt, megjelenése után néhány perccel le nem törölték.

A Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Ahogy augusztus közepén a Szol24-en olvashattak róla, arendőrség augusztusban lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek: A szóban forgó esetben kiskorú veszélyeztetésével és súlyos testi sértés kísérletével hallgatták ki, de elképzelhető, hogy a bűnlajstrom még növekedni fog, miután a Szolnoki Járási Ügyészség megjegyezte, külön nyomozásban vizsgálnak más eseteket is, amelyek esetlegesen az ex-karateedzőhöz köthetők.

Kép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft Fb pillanatkép

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek