Mikor készült ez a szolnoki képeslap? – Most lerántjuk a leplet

Megosztás

“Ön kitalálja, melyik évben készült ez a szolnoki képeslap?” – tettük fel a csavarosnak szánt kérdést olvasóinknak. Most már elárulhatjuk, a kiemelt képünkön látható képeslapban, bár első ránézésre a régi idők hangulatát idézi, sőt, teljesen olyan, mintha egyenesen több évtizeddel ezelőttről került volna elő, nem kevés turpisság van. Nézzük meg, a 450 beérkezett válaszból Önök hogyan tippeltek!

Olvasóink összesítve öt opciót gondoltak helytállónak: 1969, 1990, 2010, 2018 és 2023 között választottak. A megoszlásokat tekintve jelentős többségben voltak azok, akik azt hitték, a fiók mélyéről leporolt képeslap a rendszerváltás időszakában, a ’90-es évek elején készült (41%).

Ezt követte 1969, mint tipp, a Szol24 szavazóinak 22%-a érezte azt, hogy a fotót az új gazdasági mechanizmus és a viszonylagos kádári jólét utáni évek forgatagában élesítették.

Kis lemaradással, a harmadik helyre férkőzött be 2010: 17% vélekedett úgy, hogy a szolnoki szökőkútról készült képeslap a fülkeforradalom és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének évében készült.

A dobogóra már nem fért fel, de az olvasók 15%-a mégis abban a hitben volt, hogy nem is olyan régi, hat esztendővel ezelőtti a fotó. Talán a háttérben megbújó autók és a kandeláberek lehettek gyanúsak?

Végül mindösszesen 6% tippelt arra, hogy komoly fondorlat van a dologban, mert a megszerkesztett, direkt retro hangulatra optimalizált képünk igazából tavaly, 2023-ban látott napvilágot, bár a pontos dátumot ők sem találták el.

Az igazság az, hogy a fotót a Gulyáfesztiválon, alig néhány napja készítettük, ettől függetlenül mélységesen egyetértünk olvasóinkkal: néha mi sem tudjuk Szolnokon, hogy a ’60-as évek végén, 1990-ben, vagy 2024-ben vagyunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek