Idős férfit támadt meg egy fiatal a kunszentmártoni buszpályaudvaron

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt egy 23 éves férfit, aki egy 72 éves embert bántalmazott és kirabolt a kunszentmártoni buszpályaudvaron – tájékoztatta a bíróság sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a fiatal férfi 2022. március 16-án délelőtt próbált az idős férfi közelébe férkőzni a buszpályaudvaron. Mintegy másfél órán keresztül a közelében maradt, még a mosdóba is követte.

Ezt követően hátulról egy borosüveggel akarta megütni az áldozatot, de a férfi elhárította a csapást. Ezután ököllel arcon ütötte, a falhoz nyomta, fojtogatni kezdte, majd a zsebéből kivette a pénztárcáját és elmenekült.

A megtámadott férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belül gyógyultak. A rabló körülbelül húszezer forintot vitt el, valamint magával vitte az áldozat igazolványait is.

A Kunszentmártoni Járásbíróság 2023. október 25-én az elkövetőt fegyveres rablásért és okirattal való visszaélésért kilenc év fegyházra ítélte, mivel az idős sértett életkora miatt korlátozottan volt képes a támadást felismerni vagy kivédeni.

Az elítélt ügyvédje fellebbezést nyújtott be, elsődlegesen felmentést, másodsorban enyhítést kérve, de a Szolnoki Törvényszék másodfokon helybenhagyta az első ítéletet.

Kép: Pixabay

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek