Rettenetesen bizarr dolgot művelt a mentőtiszt nő az esetkocsiban

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakhelyű nővel szemben, aki szolgálat közben vette el és adta be magának az esetkocsiból a kábítószernek minősülő anyagot.

A vádirat szerint a nő a megye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként a szolgálati idejében, kihasználva azt, hogy a mentőállomáshoz tartozó esetkocsin lévő gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért – 2022. január 7. és 2022. február 27. napja között – az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen hat, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét egy injekciós tűvel átszúrta, az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat magának az esetkocsiban beadta.

A nő ezt követően, annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki, az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

Kapcsolódó cikkek