Halloweeni dekoráció: Teremts te is hátborzongató hangulatot!

Megosztás

Halloween az év egyik legizgalmasabb ünnepe, amely lehetőséget ad arra, hogy kibontakoztasd a kreativitásodat, és az otthonodat egy éjszakára egy rémisztő, mégis varázslatos világgá varázsold.

Nincs ötleted még idénre? Akkor mindenképpen tarts velünk, mivel a mai cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot a halloweeni dekoráció megalkotásához!

Töklámpások: A halloween szimbólumai

A töklámpás, vagy más néven Jack-o’-lantern a halloween egyik legismertebb és legnépszerűbb szimbóluma. Igazán különleges fényt és misztikus hangulatot kölcsönöz a kertnek vagy az otthonod bejáratának.

Hogy készen megvásárolod a Lakberbazár halloween kategóriájából, vagy saját kezűleg kifaragod, az csakis rajtad múlik. Az biztos, hogy az utóbbi egy igazán szórakoztató és kreatív tevékenység, amelybe akár az egész család bekapcsolódhat. Sajnos azonban a mozgalmas hétköznapok során nem mindig jut rá idő.

Ha nem annyira a rémisztgetés a cél

Nem szeretsz rémisztgetni, de valahogy megjelenítenéd a halloweeni szimbólumokat? Akkor vegyél néhány kerek dísztököt, csavarj köréjük vékony ágakat, és díszítsd őket termésekkel, például csipkebogyóval vagy őszi levelekkel!

Vagy ha szeretnél még izgalmasabb hatást kelteni, akkor az ágak között elrejthetsz akár néhány karácsonyi izzót is. Ezek sejtelmesen fogják majd megvilágítani a tököket.

Ha pedig mégis úgy döntenél, hogy csempészel egy kis borzongást a dekorációba, akkor az ágakra helyezz el néhány sablon alapján kivágott denevért vagy boszorkányt is!

Szellemek, boszorkányok és pókhálók

A fák ágaira akasztott szellemek, a bejárat mellett elhelyezett boszorkányok vagy a kapura felfüggesztett pókhálók mind-mind fokozzák az ünnepi hangulatot. Ezek a díszek könnyen elkészíthetők akár saját kezűleg is, de persze, ha nem érzed magadban a kreativitást és az elszántságot, vagy csak szimplán nincsen elég időd, akkor természetesen készen is megvásárolhatod őket.

A pókháló például többféleképpen is készülhet. Tekerj egy fonalat három, egy ponton találkozó hurkapálcika köré, vágj ki egy pókhálót sablonnal egy kartonból, vagy szaggass szét egy régi géz anyagot és hanyagul akasztgasd fel a kerítésre!

Beltérre pedig bonts meg egy vattapamacsot kicsit, bolyhosítsd meg, majd erre helyezz el egy papír vagy műanyag pókot! A pamacsot pedig egy cérna vagy damil segítségével lógasd le valahonnan! Vagy elhelyezheted akár az asztalra is. De vigyázz, nehogy emiatt ne fogyjanak a szendvicsek!

A fentebb leírtakból is láthatod, hogy a klasszikus töklámpásokon túl számtalan egyedi és kreatív ötlet áll rendelkezésre, amelyekkel a kerted és a belső terek is igazi halloweeni paradicsommá válhatnak. 

Kezdj hozzá időben a készülődéshez, és élvezd, ahogy otthonod egy éjszakára átalakul a szellemek és boszorkányok birodalmává!

Kapcsolódó cikkek