Krokodil jelent meg a cibakházi szigeten

Megosztás

Nem akármilyen hüllő bukkant fel a cibaki szigeten: egy kreatív és ötletes idegen homokból formázott egy remekül elkészített krokodilt, amelynek hatalmas sikere lett.

A helyszínnek, ahol a kroki megjelent, egészen érdekes története van: a Szeged.hu úgy fogalmazott, a cibakházi polgármester Kolumbuszként foglalta el a szigetet, mindenesetre a település zászlaját tényleg kitűzte, ezzel jelezve, hogy teljes jogkörrel rendelkeznek a terület felett.

A sziget mérete a Tisza vízszintjének változásával módosul. További vízszintcsökkenés esetén a területe bővülhet és az így keletkező plusz földterület automatikusan Cibakháza részévé válik – mondta 2022-ben.

Kitűzték a zászlót a cibakházi időszakos szigetre, de már újra el is nyelte a Tisza

A Tisza magyarországi szakaszán található Cibakházi Holt-Tisza az egyik leghosszabb holtág, közel 17 kilométeres hosszúságával. Ahogy tavalyelőtt megírta a 24.hu, a csapadékhiány ezt a térséget is érintette, így a vízszint annyira lecsökkent, hogy Cibakháza közelében egy homokpad bukkant elő a meder közepén.

A sziget egyéként augusztus 24-én víz alá került, a település honlapján úgy fogalmaznak, megközelítése veszélyes a nagy sodrás, a nem látható gödrök és a hirtelen mélyülő mederszakaszok miatt.

Másnap a kisebb áradás, majd gyors apadás után már kedvező volt a vízállás, így ismét tér és lehetőség nyílt a kreatív arra járóknak, hogy elkészítsék az ártalmatlan homokkrokodilt.

Képek: Hope Katalin Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek