Valóban egy eldobott csikk a felelős a Széchenyi lakótelepen történt tűzesetért?

Tűzoltók a Malom utcában Forrás: Facebook

Megosztás

Hétfőn éjjel sem pihentek a szolnoki tűzlovagok. Egy társasházban keletkezett tűz miatt vonultak ki. Egy név nélküli Facebook-bejegyzés egy csikkdobálót tesz felelőssé a történtekért. Utánajártunk valójában mi történhetett?

„Ez az eredménye, ha ledobod a cigaretta csikket…Ez a ház most hála Istennek nem égett le, de ez nem a csikkdobálón múlott…90 család életével játszott…”- olvasható a Szolnok Széchenyi Városrész Facebook-csoport egy név nélküli résztvevőjének posztja. Állításait két fotóval támasztja alá, amin egy kiégett lakás és az emeletről fényképezett két tűzoltóautó látható. Állítólag az esethez a mentők és a rendőrség is kivonult.

Elégett szemét nyoma a szolnoki társasház világítóudvarában. Égető a probléma (Forrás: Facebook)

Mári Ilona rendőr alezredes, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is arról tájékoztatta lapunkat, hogy az esettel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így a rendőrségen nem indult eljárás.

Pusztán pőre feltételezés marad tehát, hogy a tüzet egy, a parázsló csikket felelőtlenül eldobó ismeretlen okozta volna. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is tűzgyújtási tilalom érvényes az ország teljes területén. A Szolnokon sok helyen felhalmozódó külterületi szemétről is többször írtunk már, és ez a helyzet is nagyon veszélyessé válhat. Az extrém szárazság miatt a legkisebb szikra is hatalmas erdőségek, épületek, akár egész településrészek hamuvá válását eredményezheti, ahogy számos mediterrán országban történik, vagy éppen a távoli Kaliforniában. A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a tilalom alatt tüzet okozókra akár milliós bírságot is kiszabhatnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek