A kórház előtt gázolt a zebrán

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 63 éves szolnoki férfivel szemben, aki hiába ment lassan, mégsem vette észre a zebrán átkelő gyalogost.

A vád szerint a férfi 2023. december 12-én kora reggel Szolnokon, a Tószegi úton, a közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, 30 km/h körüli sebességgel. 

Ugyanebben az időben egy férfi a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet oldaláról a jelzőtáblával jelzett és fényjelző készülékkel irányított gyalogosátkelőhelyen kívánt átkelni. A sofőr a gyalogosátkelőhelyhez közeledve figyelmetlensége miatt nem vette észre az előtte szabályosan áthaladó gyalogost, és őt jármű első részével elütötte.

A baleset következtében a sértett az ütközés helyétől mintegy 9 méterre az úttestre esett, és 8 napon túl gyógyuló, súlyos testi sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására, és a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönteni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek