Óriási baleset a Keletinél, egyre nyilvánvalóbb a MÁV teljes összeomlása

Megosztás

Vonatkimaradások, jelentős késések, teljes káosz a vasúti közlekedésben, szinte minden vonalat érint a keleti országrészben. A balatoni síntöréses hatalmas gond után azonnal egy újabb, csak már senki nem lepődik meg. Ismét problémákra számítsunk a szolnoki vonalakon (is).

A Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity már majdnem befutott a Keleti pályaudvarra, amikor kisiklott. A pályaudvar forgalma megbénult, és a MÁV közölte: az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát – közölte a MÁVINFORM. 

A vonaton utazó B. B. így idézte fel a történteket. “Én rajta voltam. A váltónál az első kocsi első tengelye az egyik sínen, a hátsó tengely már a másik sínre váltott. Így keresztben mentünk amíg meg nem álltunk. Szerencsére lassan mentünk és nem borultunk fel, de a fedélzeten nagyon ijesztő volt. Minden remegett és mivel keresztbe mentünk 2 sínen, a sínek közötti oszlopokat elvittük és azok repültek minden felé! (Én az első kocsiban voltam, a második és harmadik kocsi ki is siklott a sínről, nekik biztos volt egy kis halálfélelmük!)”

A baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

Forgalmi változások:

80 – A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.

120 – A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.

1, 40 – A Budapest-Pécs és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

A hétfői nap pedig valószínűleg szintén eléggé leterhelt lesz, sok késéssel, járatkimaradással, változással. Fotó: Borsod24, Facebook.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek