Györfi Mihály: A párbeszéd legcsekélyebb jelét sem mutatja a Fidesz-frakció

Megosztás

A megválasztott, ám a polgármesteri széket csak októberben elfoglaló Györfi szeretne a szolnokiak érdekében mindenkivel együttműködni, ám az önkormányzatnál októbertől is többséget élvező Fidesz-frakció a jelek szerint semmilyen párbeszédre nem hajlandó.

Láthattunk már hasonlót, például Esztergomban is, ahol a fideszes közgyűlési többség teljesen ellehetetlenítette a nem kormánypárti polgármester munkáját, még azon az áron is, hogy emiatt az esztergomi lakosság járt a legrosszabbul, a Fidesz szinte működésképtelenné tette a várost, mert mindenáron bosszút akartak állni (még a városon is) azért, mert nem a párt jelöltjét választották meg polgármesternek.

Nehéz helyzetet örököl Györfi Mihály is Szolnokon, a szavazók többsége ugyanis egyértelműen ajtót mutatott Szalay Ferenc polgármesternek, ám a közgyűlési többsége még megmarad a Fidesznek. Az eddigi jelek nem sok jóval kecsegtetnek, abszolút kompromisszumképtelennek tűnik a kormánypárti frakció, a legminimálisabb kommunikációra (párbeszédre) sem hajlandóak a megválasztott polgármesterrel és az átállást sem könnyítették meg semmivel, adatkéréseit is visszautasították.

A Szolnok TV hivatalos oldala úgy fogalmazott, hogy a kommunikáció hiányát és a kudarcba fulladt adatkérés okait elemezte mai sajtótájékoztatóján Györfi Mihály. A SZOLNOK 2024 frakció tagjai úgy látják, hogy a választások során ígért támogatások bevezetése egyelőre a másik fél ellenállása miatt lehetetlen. A Fidesz-frakció azonban a legminimálisabb jelét sem mutatja a párbeszédnek. Az erről készült képes beszámoló:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek