Hivatalosan is leterhelt volt a honvédség, idén sem lehetett légiparádé Szolnokon

Megosztás

Egy tősgyökeres szolnokinak nem túl kellemes élmény, hogy a fővárosba kell utaznia augusztus 20-án egy légibemutatót megtekinteni, bár az is tény, hogy a városnak ennél sokkal nagyobb gondjai is vannak.

A tavalyi évben is ez történt, akkor így írtunk erről: “Bármennyire is büszke volt eddig a szolnoki polgármester arra, hogy egyrészt Szolnok katonaváros, másrészt rendkívül jók a város és a helikopterdandár kapcsolatai, ennek ellenére rossz hírt közöltek Szalay Ferenccel a honvédségtől: elmarad az augusztus 20-i szokásos szolnoki légiparádé.”

Szalay akkor így közölte a lakossággal, hogy ne számítsanak semmire: “Elmarad az augusztus 20-i légiparádé… Több évtizedes hagyomány, hogy államalapításunk ünnepén a MH. Kiss József 86. Helikopterdandár helikoptereire figyel a város, de talán az ország is. Nemrég azonban azt a hírt kaptam a honvédségtől, hogy szolgálati leterheltségük, egyéb feladataik okán idén nem tudják vállalni a rendezvényt.”

Idén is elmaradt, Szolnok már évek óta a kormánypárti vezetése ellenére a szégyenpadon kap helyet. Mert ha legalább rengeteg pénze lenne a városnak, de az anyagi helyzetet ismerjük. Emiatt sajnos a légiparádé elmaradása a legkisebb gondunk, de azért rámutat Szolnok és az ország problémáira és a rangsorban elfoglalt helyére.

Rácz Gyula fotós is elég szomorú, hogy szolnokiként Pestre kellett mennie megnézni a 20-i helikopteres bemutatót, de legalább ott egy remekbe szabott parádét láthatott kedden. Reméli, jövőre Szolnokra is gondolnak a döntéshozók! Néhány képpel be is mutatta a közösségi médiában, miről maradtunk le kedden Szolnokon, a fővárosi parádén kattintgatott, egyik kép szebb, mint a másik. (Fotók: Rácz Gyula)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek